Showing all 2 results

Avgasbandage

 • Avgasbandage 25 mm (1 tum)

  Avgasbandage 25 mm (1 tum)

  430 KR
 • Avgasbandage 51 mm (2 tum)

  Avgasbandage 51 mm (2 tum)

  650 KR

Overtake har avgasbandage av högsta kvalitet. Vi har avgasbandage på både 25mm (1 tum) och 51 mm (2 tum). Båda avgasbandagen är tillverkade med titanfiber och är kontinuerligt värmetåliga upp till 1000 °C, 1200 °C tillfälligt. Avgasbandage används främst för att linda in grenrör eller downpipe.

Varför avgasbandage?

Det finns främst 2 anledningar till att linda in sina avgasdelar i avgasbandage. Främst gör man det för att skydda omgivningen runt avgasdelen. Exempelvis kablar, behållare eller andra känsliga sensorer kan skadas av strålningsvärmen rören avger.

Den andra anledningen är att avgasbandage hjälper till att bibehålla värmen i avgaserna. Behålls värmen i röret får du ett bättre flöde på avgaserna vilket ökar motorns effekt.

Några tips vid lindning av avgasrör

 1. Använd handskar, då avgasbandaget är gjort av titanfiber är det säkrast att linda rören med ett par bra handskar.
 2. Börja med att rostskydda rören, då det kan komma vatten eller fukt på avgasbandaget är det bra att spraya röret med någon olja eller exempelvis värmetålig avgasfärg. Risk finns annars att fukt fastnar i avgasbandaget och får röret att börja rosta.
 3. Blötlägg lindan, lägger du avgasbandaget i exempelvis en hink med vatten några minuter innan du skall börja linda blir bandaget mycket smidigare att jobba med. Du kommer kunna sträcka lindan lättare och det blir mycket lättare att få det snyggt.
 4. Linda hårt, börja linda med ordentlig överlappning och sätt sedan dit det första buntbandet. Linda sedan så hårt du kan. Är röret böjt kan du behöva linda med mer överlappning.
 5. Starta sedan motorn så att bandaget får torka ordentligt.