Showing all 5 results

Tändning

 • NGK Tändspole 42-U 5002

  NGK Tändspole 42-U 5002

  430 KR
 • NGK Tändspole 42-U 5003

  NGK Tändspole 42-U 5003

  420 KR
 • NGK Tändspole 42-U 5015

  NGK Tändspole 42-U 5015

  445 KR
 • Tändstift NGK BCPR7ES

  Tändstift NGK BCPR7ES

  75 KR
 • Tändstift NGK BCR8ES

  Tändstift NGK BCR8ES

  85 KR

Tändning hos Overtake

Vissa tror att en tändning bara är den delen där man placerar sin bilnyckel under ratten. Till viss del är denna tanke rätt men en tändning är egentligen så mycket mer.

Det som händer när man vrider på nyckeln är att startmotorn börja snurra. Den driver då runt vevaxeln. På vevaxeln sitter en vevaxelgivare som skickar en signal till databoxen, som i sin tur skickar en signal till tändspolen. Från tändspolen går därefter en högspänning via tändkablarna som sedan bildar en gnista i tändstiften. Så kan man beskriva de delar som är berörda i tändningssystemet. Precis som alla andra delar i bilen blir även dessa slitna. De behöver bytas ut med jämna mellanrum (vissa oftare och andra mer sällan) för att bilen ska gå bra.

Var vänder du dig när du behöver nya delar till din tändning? Självklart kan man fortfarande köpa en del saker, till exempel tändstift, på vissa mackar. Går du till en mer specialiserad butik är det dock större chans att det är bättre kvalité på varorna. Vi på Overtake har valt att endast sälja tändstift från märket NGK som är världens största tillverkare inom tändstift.
Om din bil inte startar, accelerationen försämras eller att bilen misständer kan det ofta bero på att det är fel på din tändspole. Tändspolen fungerar som så att den under ett litet ögonblick genererar väldigt hög spänning som gör att tändstiftet ger ifrån sig en gnista vilket i sin tur antänder bränslet i förbränningsrummet.
Att leta tändstift och tändspolar kan vara rena djungeln och det skiljer ofta avsevärt i kvalité mellan olika märken.
Hos oss hittar du vad du behöver till tändningen. Vi har stift, spolar och kontaktdon av hög kvalité. Vet du inte vad som passar för din bil så kan du alltid rådfråga oss så att du får rätt delar på en gång.