17 produkter

Bränslepumpar

Bränslepumpar hos Overtake

De allra flesta bilar har ett bränslesystem förutom elbilar. Vanliga bilar som drivs med bensin, diesel eller E85 har en förbränningsmotor. För att bränslet ska komma fram till motorn behövs en bränslepump.

Om vi tar ett steg i taget, så börjar man med att fylla i bensin/etanol ifrån en pumpstation ner i tanken på en bil. När du tankar din bil finns det en sensor i tanken som skickar en signal till instrumentpanelen där du kan utläsa hur mycket bränsle du har i tanken. Härifrån pumpas bränslet vidare med hjälp av en bränslepump in i en bränsleslang. Bränslepumpar kan monteras antingen i själva tanken (intank) eller utanpå den (ex tank). Pumpen aktiveras när man vrider på tändningen. Slangen i fråga leder vidare fram till motorn. Före motorn passerar dock bränslet ett filter så att inte partiklar, smuts eller föroreningar följer med in och skadar motorn. Väl framme vid motorn går bränslet in via en spridare eller en förgasare in i motorn.

Om vi skulle sammanfatta på ett enkelt sätt vad en bränslepump är och vad den används till, så kan man säga att den är hjärtat i bilen. Bränslepumpar driver fram bränslet precis som hjärtat i vår kropp pumpar runt blodet till de delar som behöver det. Som vi alla vet så fungerar varken kroppen eller bilen om inte blodet/bränslet pumpas runt. Skillnaden är dock att i bilen förbränns bränslet vid sin slutstation, medan blodet inte har denna funktion.
När du behöver byta ut din bränslepump kan du hitta flera modeller hos Overtake. Om du inte vet vilken modell som passar för just dig så är varmt välkommen att fråga våra experter.
Vi har bränslepumpar från märken som Bosch, Walbro, AEM, Deatschwerks och Aeromotive.
Det är även viktigt med ett bra fäste till din bränslepump, vi på Overtake har tagit fram våra egna fästen med gummiinlägg för att du ska slippa vibrationsljud och skav på pumpen.