Bränslesystem

Bränslesystem hos Overtake

Ett väl fungerande bränslesystem är avgörande för din bils prestanda. Se till att din bil får de komponenter den behöver för att ge dig den körupplevelse du är ute efter.
Ett bränslesystem ser till så att ditt bränsle portioneras ut i rätt mängd och kvalité.

Ett bränslesystem består av många komponenter bland annat:

  • Bränslefilter
  • Bränslepumpar
  • Kopplingar
  • Slangar
  • Spridare
  • Bränsletrycksregulatorer
  • Catchtank
  • Bränsletank (Fuelcell)

Oavsett om du behöver byta ut hela bränslesystemet eller bara en slang så har vi det som passar just dig. När något är fel på ditt system så behöver du inte byta ut alla komponenter, det räcker ofta med en specifik del om något inte har gått riktigt fel. Hos oss hittar du allt från både nylon- och stålomspunna bränsleslangar till avancerade bränslefilter.

Bränslets flöde

Dagens bilar har idag ett bränsleinsprutningssystem som kontrolleras av fordonets dator. Bränslet som befinner sig i tanken pumpas ut med hjälp av en bränslepump som för det mesta är inbyggd i tankarmaturen som sitter nersänkt i tanken. Det finns även externa pumpar som sitter utanför tanken.

Bränslet går sedan igenom bränslefiltret som rensar bensinen på smuts, rost eller andra föroreningar och sedan vidare till den så kallade tryckregulatorn. Därefter portioneras bränslet ut till bränsleinjektorerna som sprutar in bränslet till cylindrarna. Överblivet bränsle går tillbaka till catchtanken eller fuelcellen.

På retur slangen som går bakåt till catchtanken eller fuelcellen sitter det oftast en bränsletrycksregulator även så kallad BTR.

Bränsletrycksregulatorn bibehåller trycket i systemet som vanligtvis är 3 bar.

Har något i ditt bränslesystem gått sönder eller vill du bara höja kvalitén på ditt bränsle och dess flöde så har vi det du söker. Ibland behöver du dessutom förebygga olyckor. Slangar kan t.ex. vara i gummimaterial från fabrik och har därför en begränsad livslängd. Byt ut dem i tid och minimera risken att de torkar ut och börjar läcka. Beroende på vilket bränsle du använder så har vi bränslekomponenter som är anpassade utefter detta. T.ex. är etanol (E85) ett väldigt aggressivt och torrt bränsle som gör att gummitätningar och slangar bryts ner mycket fortare, då rekommenderar vi våra PTFE slangar och komponter. Även spridare och bränslepumpar måste anpassas.

Vi har noga valt ut de produkterna i vårt sortiment för ditt fordons bästa. Vi erbjuder komponenter från ett flertal olika märken men även Overtakes egna produkter.
Ta en titt i vårt sortiment, har du några frågor så var inte rädd för att höra av dig. Våra experter hjälper dig gärna att hitta det du söker.